-پاسخ آیت الله سیستانی درباره لباس مشکی در محرم وصفر
-پاسخ آیت الله خامنه ای درباره افطار کردن با تربت امام حسین علیه السلام
-دست زدن همراه با شادي و خواندن و ذكر صلوات بر پيامبر اكرم و آل او(ص) درجشن هايي كه به مناسبت ايام ولادت ائمه(ص) و اعياد وحدت و مبعث برگزار مي شود چه حكمي دارد؟ اگر اين جشن ها در مكانهاي عبادت مانند مسجد و نمازخانه هاي ادارات و يا حسينيه ها برگزارشوند، حكم آنها چيست؟
-پاسخ آیت الله شبیری زنجانی درباره جشن عروسی در ماه محرم وصفر
-پاسخ آیت الله مکارم شیرازی درباره اصلاح و آرایش در ماه های محرم و صفر
-پاسخ آیت الله روحانی درباره جنگ عایشه با امیرالمؤمنین (علیه السلام) از همه گناهان بدتر بود
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز روز عید غدیر
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز عید غدیر
-پاسخ آیت الله حکیم در باره افضل بودن حضرت علی علیه السلام از بقیه ائمه وپیامبران
-پاسخ آیت الله وحید خراسانی درباره سیگار کشیدن در ماه رمضان

مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.

  کد مطلب:18340 شنبه 1 فروردين 1394 آمار بازدید:5

آيا وقتي ما در بين مردم نماز فرادي بخوانيم نماز جماعت بقيه قبول است؟
3ـ سرور گراميم ابتدا شمه اي از فضيلت نماز جماعت براي حضرت عالي توضيح مي دهم بعدا پاسخ شما بزرگوار را مي دهم. يكي از خصوصيات بارز انسان مؤمن اين است كه حتي المقدور نمازش را به جماعت اقامه نمايد. به عنوان مثال مقام جبرائيل خيلي عظيم و بزرگ مي باشد همين جبرائيل كه مقام و منزلت بزرگي دارد آرزو مي كند. اي كاش من يكي از فرزندان انسان(آدم) باشم به خاطر يكي از آن خصلت هاي انسان و با عظمت نماز را به جماعت اقامه بنمايم.
و امام راحل و مراجع عظام مي فرمايند: حاضر نشدن به نماز جماعت از روي بي اعتنايي جايز نيست و سزاوار نيست كه انسان بدون عذر نماز جماعت را ترك كند. توضيح المسائل مراجع عظام ص514، مسئله1401
حال اصل پاسخ مسئله:
اگر بين كساني كه در يك صف ايستاده اند بچه مميز يعني بچه اي كه خوب و بد را مي فهمد فاصله شود چنانچه نداند نماز او باطل است. مي تواند اقتدا كند.
بعضي حواشي اضافه فرمودند:آيه الله تبريزي مي فرمايد: اگر بين كساني كه در يك صف ايستاده اند يك نفر كه نمازش باطل است فاصله شود بقيه مي توانند اقتدا بنمايند، و اما اگر چند نفر باشند يا فاصله زياد باشد اقتداء جايز نيست. توضيح المسائل مراجع عظام ص519، مسئله1417
خلاصه جواب سوم: نماز بقيه قبول و صحيح است.

مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.